Results 1 to 10 of 10

Thread: Weird grey screen

  1. #1
    Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    30
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Weird grey screen

    I had a cracked screen replaced recently. Now the tablet will boot up and the screen looks fine but when it gets to the home screen it turns grey with lines in it. What could be the cause? Does the screen need to be replaced again?

  2. #2
    Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    30
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

  3. #3
    Veteran
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    1,277
    Thanks
    20
    Thanked 199 Times in 152 Posts
    Did it ever work with the new screen? I ask because it looks like the screen is the wrong kind. This is what it looks like when you use a the wrong driver on a LCD screen.
    If you like my work please feel free to DONATE

    If I do not answer your Private Message please do not assume I am ignoring you. I probably am, but assuming is rude.

    Skytex 10s Rabid ROM v1
    Skytex 7s Rabid ROM v1
    Dell Venue 8 Rooted and Deodexed
    Kindle Fire HDX 8.9 Rooted
    Kindle Fire HD 7 Rooted
    HP Touchpad 32GB Dual Boot WebOS & Cyanogen MOD 11
    Amazon FireTV Rooted
    Haier 9" Rooted
    Sero 7 Pro Rabid ROM Beta
    LePan TC1020 Rooted
    LePan TC802A Rooted - Deodexed

  4. #4
    Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    30
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    It works when you first turn on the tablet. Somedays when it is feeling particularly spunky it will let the kids start playing a game.....Actually I had two tablets both 7L...one with a cracked screen and one without(some other issues). I had him switch the screen. So it is an original visual land 7L screen.
    Last edited by UmmAbdurRahmaan; 03-24-2014 at 01:12 AM. Reason: added info

  5. #5
    Veteran
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    1,277
    Thanks
    20
    Thanked 199 Times in 152 Posts
    It could be a loose cable on the screen. I would take it apart, unplug the cables and check them, then plug them back in.
    If you like my work please feel free to DONATE

    If I do not answer your Private Message please do not assume I am ignoring you. I probably am, but assuming is rude.

    Skytex 10s Rabid ROM v1
    Skytex 7s Rabid ROM v1
    Dell Venue 8 Rooted and Deodexed
    Kindle Fire HDX 8.9 Rooted
    Kindle Fire HD 7 Rooted
    HP Touchpad 32GB Dual Boot WebOS & Cyanogen MOD 11
    Amazon FireTV Rooted
    Haier 9" Rooted
    Sero 7 Pro Rabid ROM Beta
    LePan TC1020 Rooted
    LePan TC802A Rooted - Deodexed

  6. The Following User Says Thank You to Rabid1 For This Useful Post:

    UmmAbdurRahmaan (03-25-2014)

  7. #6
    Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    30
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I did that....I even checked for hairline cuts in the cables....nothing....they look just fine...

  8. #7
    Veteran
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    1,277
    Thanks
    20
    Thanked 199 Times in 152 Posts
    does it feel warm at all when it's on?
    If you like my work please feel free to DONATE

    If I do not answer your Private Message please do not assume I am ignoring you. I probably am, but assuming is rude.

    Skytex 10s Rabid ROM v1
    Skytex 7s Rabid ROM v1
    Dell Venue 8 Rooted and Deodexed
    Kindle Fire HDX 8.9 Rooted
    Kindle Fire HD 7 Rooted
    HP Touchpad 32GB Dual Boot WebOS & Cyanogen MOD 11
    Amazon FireTV Rooted
    Haier 9" Rooted
    Sero 7 Pro Rabid ROM Beta
    LePan TC1020 Rooted
    LePan TC802A Rooted - Deodexed

  9. #8
    Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    30
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Nope. it happens when it first turns on. You turn it on and you get the startup android screen but then it turns grey when it gets to the lockscreen. I just thought of something though. I did flash it with this file P7L_4.2_G.img (from here https://drive.google.com/folderview?...kU&usp=sharing) I also flashed another visual land 7L with this file and have had no problem but you never know.

  10. #9
    Veteran
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    1,277
    Thanks
    20
    Thanked 199 Times in 152 Posts
    Quote Originally Posted by UmmAbdurRahmaan View Post
    Nope. it happens when it first turns on. You turn it on and you get the startup android screen but then it turns grey when it gets to the lockscreen. I just thought of something though. I did flash it with this file P7L_4.2_G.img (from here https://drive.google.com/folderview?...kU&usp=sharing) I also flashed another visual land 7L with this file and have had no problem but you never know.
    There are hardware differences from the original 7L and the 7L-G. The G was the Google certified version, but I don't know what the differences were. If you have one of the older Ls try a different image.
    If you like my work please feel free to DONATE

    If I do not answer your Private Message please do not assume I am ignoring you. I probably am, but assuming is rude.

    Skytex 10s Rabid ROM v1
    Skytex 7s Rabid ROM v1
    Dell Venue 8 Rooted and Deodexed
    Kindle Fire HDX 8.9 Rooted
    Kindle Fire HD 7 Rooted
    HP Touchpad 32GB Dual Boot WebOS & Cyanogen MOD 11
    Amazon FireTV Rooted
    Haier 9" Rooted
    Sero 7 Pro Rabid ROM Beta
    LePan TC1020 Rooted
    LePan TC802A Rooted - Deodexed

  11. #10
    Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    30
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Working on downloading one now to test.....will keep you posted....

Remove Ads

Similar Threads

  1. Got a weird issue. Need some advice.
    By scarmon25 in forum Streak 7 General Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 05-20-2012, 09:02 AM
  2. Weird question: Any techniques to dump ROM?
    By gumbodave in forum Adam ROM Development
    Replies: 9
    Last Post: 03-01-2012, 06:37 AM
  3. Weird issue with some webpages and netflix not loading...
    By lightweight in forum Transformer General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 01-18-2012, 07:10 AM
  4. weird sound issue
    By jordan12 in forum Transformer General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 09-16-2011, 11:31 PM
  5. Weird issue with folders and being connected to pc
    By Inksplat in forum Transformer General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-29-2011, 08:42 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •